Foto: Politico.eu

Neumnostim predsednice SD Tanje Fajon ni videti konca. Kljub temu, da pri predsednici stranke SD videli že marsikaj, tudi kako je svojo domovino blatila v Bruslju, je njena zadnja ideja zadnja ideja naravnost neverjetna.

Kaj sta si tokrat domislila Fajonova in poslanec Matjaž Nemec?

Fajonova se je v izjavi novinarjem, po tem, ko je dan poprej na Triglavu razkazovala mavrično zastavo LGTB, poudarila, da bi premier Janez Janša moral pojasniti, kaj je počel in kaj se je dogovoril, ko je decembra 2020 v Izraelu obiskal podjetje, ki v Evropi prodaja sistem za vohunjenje Pegasus.

Vlado Janeza Janše pa je pozvala tudi, naj omogoči “neodvisno” in prostovoljno forenzično preiskavo mobilnih aparatov: “Predsednika vlade na tem mestu pozivam naj zagotovi neodvisno in prostovoljno forenzično preiskavo mobilnih aparatov, na prvem mestu prvakov političnih strank, pa tudi preiskovalnih novinarjev in civilne družbe, da bomo v resnici vedeli, ali se je prisluškovanje dogajalo tudi pri nas.”

Fajonova še dodaja, da če tega Janša v določenem roku ne bo storil, bodo morali pozvati evropske institucije ali neodvisne organe, da to storijo na slovenskih tleh, je napovedala Fajonova. To bi po njenih ocenah morala opraviti predvsem neodvisna agencija, raje iz tujine, možnost pa je tudi prek nevladnih organizacij.

Ustvarjanje afer, ki sploh ne obstajajo je samo kaplja v morje, blatenju vlade, da bodo rdeči, ki si tako želijo vladati, lahko dejali da Janša vohuni za svojimi državljani.  Po počitnicah bo opozicija nadaljevala boj za oblast, zato že napovedujejo več možnih interpelacij ministrov. Treba je izkoristiti pravo klimo, dokler javnomnenjske raziskave ugodno kažejo Tanji Fajon in stranki SD, ter sedaj, ko raziskave še vedno zaznavajo Šarčevo vse bolj potapljajočo se stranko LMŠ.
.

Preberite tudi: 

(Video) Jelinčič prizemljil Fajonovo: To je zapisal

U. C.