Policisti PU Ljubljana poročajo o drznih tatvinah, ki so se zgodile včeraj na območju ljubljanskih Most za Bežigradom ter Viču. 

Včeraj, okoli 13.30 je v podjetje na območju Most vstopil neznanec, ki je izkoristil nepozornost zaposlenih in iz ene od pisarn odtujil nekaj sto evrov gotovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Opis: Moški visok okoli 160 do 165 cm, star okoli 25 let, temnih kratkih las, oblečen je bil v sive športne hlače in temnejši pulover, nosil je nahrbtnik, kapo s ščitnikom in zaščitno masko.

Včeraj, nekaj pred 11. uro je za Bežigradom do odklenjenega stanovanja pristopil neznani storilec, ter iz hodnika stanovanja odtujil žensko torbico. Lastnika, ki sta se v tem času nahajala v stanovanju storilca nista slišala. Z dejanjem je povzročil za okoli 150 evrov materialne škode.

Nekaj minut kasneje je prav tako za Bežigradom lastnica v stanovanju zalotila neznanca, ki se je izgovarjal, da išče znanca. Moški se je s kraja odpeljal s kombijem bele barve.

Opis: Moški visok okoli 175 cm, suhe postave, oblečen v temna delavska oblačila, nosil je kapo s šiltom.

Policisti v obeh primerih  še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Zaklepajte vrata tudi, ko ste doma. Vrednih predmetov pa ne puščajte na hodniku neposredno ob vhodnih vratih. Storilci so predrzni in bodo kljub temu poskusili vstopiti  v stanovanje, še posebej, če slišijo, da počnete nekaj zaradi česar ga ne boste slišali, kot je sesanje, glasno poslušanje televizorja, svetujejo policisti PU Ljubljana.

Včeraj, okoli 10. ure je na območju Viča do stanovanjske hiše pristopil neznani moški, ki se je starejšemu oškodovancu predstavil kot delavec elektro podjetja, ter ga s pogovorom zamotil in odpeljal za hišo. V tem času je v hišo vstopil drug storilec, hišo preiskal in odtujil za več tisoč evrov nakita. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo. Storilca sta se pripeljala z belim osebnim vozilom.

“Občanom svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in registrsko številko vozila). V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo. Svojce ali druge znance starejših oseb  prosimo,  da  jim  predstavijo  in  opišejo tovrstni način izvrševanja kaznivih dejanj”, so še zapisali na PU Ljubljana. 

T. C.