Foto: Vlada RS

Predsednik vlade Robert Golob je včeraj sprejel predstavnika iniciative Glas ljudstva Jašo Jenulla in Teo Jarc ter kot so zapisali na vladnem Twitter profilu: »V pogovoru je med drugim izrazil spoštovanje do njunega preteklega dela in izpostavljenosti v prizadevanjih za spoštovanje človekovih pravic.«

Spomnimo, da je bil Jaša Jenull, v času vlade Janeza Janše, neuradni organizator nezakonitih petkovih kolesarskih protestov, ki je kršil javni red in mir, pozival k nasilju, žalil takratnega predsednika vlade Janeza Janšo, pozival k smrti. Znana levičarska protestnica in predsednica sindikata Mladi plus Tea Jarc pa se je lanskega avgusta na Kredarici spravila na takratnega predsednika vlade Janeza Janšo in takratnega ministra Aleša Hojsa.

Predstavniki iniciative Glas ljudstva, med drugim Tea Jarc in Jaša Jenull, so na sestanku s predsednikom vlade Robertom Golobom spomnili na zaveze, ki so jih koalicijske stranke podale volivcem. Govorili so o zdravstvenem sistemu, reformi političnega in volilnega sistema ter o urgentni depolitizaciji RTV Slovenija, so sporočili na novinarski konferenci po sestanku, piše Siol. net. 

Na obisk gibanja pri predsedniku vlade Robertu Golobu pa se je na Twitterju odzval tudi nekdanji premier Janez Janša in postavil vprašanje, če sta Jarčeva in Jenull morda nadzornika slovenske vlade, ki sta prišla obiskat njenega člana uprave.

Tvitosfera ogorčena

Foto: Posnetek zaslona
Foto: Posnetek zaslona

(Video) Strašljivo! Kaj si je tokrat privoščil Jenull in njegova druščina

T. C.