slovenskenovice.si

Ljubljana se je z novim spomenikom Stanovniku vrnila v čase komunizma in socializma. v čase, ko je očitno ljubljanski šerif še najbolj užival.

Kakršen župan, taki častni občani?

Tudi pri novih častnih občanih Ljubljane je očitno tako. Če si zavezan samoupravljanju, komunizmu in partizanstvu potem si naš (beri Jankovićev). Tajkuni in Kučanovi prijatelji pa pa so Jankovičev poseben privilegij? Naziv častnega meščana Ljubljane sta tako letos dobila zagovornik tajkunizacije in strokovnjak za managerske prevzeme Jože Mencinger ter zagovornica ugrabitve koroških dečkov, profesorica za “dodatke stalne pripravljenosti” in družinska prijateljica Milana Kučana, Gabi Čačinovič Vogrinčič. 

V torek, 4. avgusta 2020, so tako na Kongresnem trgu v Ljubljani slovesno podelili občinska priznanja. Naziv častne meščanke je pripadel psihologinji Gabi Čačinovič Vogrinčič, ki je podpirala ugrabitev koroških dečkov. Častni meščan Ljubljane je postal ekonomist Jože Mencinger, starosta slovenskih tranzicijskih sil levice, ki je med drugim prostodušno priznal, da bi tudi sam v vlogi direktorja prvo podjetje izčrpal, nato pa privatiziral.

Kaj naj rečemo? Kakršen župan, takšni častni meščani?

D.