Neverjetno: Goljufali s sklepanjem zavarovalnih polic, ženska si je namerno odrezala roko

Foto: arhiv

Iz ljubljanske policijske uprave sporočajo, da so kriminalisti zaključili kriminalistično preiskavo petih kaznivih dejanj poskusa goljufije, ki so jih osumljene štiri osebe.

Ob koncu leta 2018, so navedeni po vnaprejšnjem, medsebojnem dogovoru in razdelitvi vlog s ciljem pridobitve velike premoženjske koristi na goljufiv način, pri petih zavarovalnicah v Republiki Sloveniji sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje.

Dve osebi sta po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku ostali v priporu.

21 letnica je v začetku 2019 na domu 63 letnika na žagi namerno odrezala roko nad zapestjem, povzročeno poškodbo pa so osumljenci v nadaljevanju lažno prikazovali kot nesrečo pri žaganju vej. Goljufiv namen je bil predhodno skrbno načrtovan, vse s ciljem izplačila visokih odškodnin.

Osumljeni so nekaj dni za tem na vseh petih zavarovalnicah podali zahtevke za izplačilo zavarovalnine, vendar do izplačila ni prišlo, saj so kriminalisti še pravočasno zaznali namere osumljencev. V primeru, da bi do izplačila prišlo, bi 21 letnica prejela 383.400 € zavarovalnine in še 3.050 € mesečne rente v obdobju od 10-ih let do smrti, kar znaša še dodatnih nekaj 100.000 € protipravno pridobljene premoženjske koristi.

S. G.