Neuspešni v Zaresu, sedaj kot legende v DeSUSu

Foto: Radio prvi
Sliši se kot naslov nekakšne komedije, mar ne? Saj v bistvu gre za komedijo ali bolje rečeno, nadaljevanje komedije v stilu Karla Erjavca. Kot sem pred kratkim že pisal, se bo po letošnjih volitvah zavzel za popravo krivic vsem upokojencem. Le da  tokrat čisto “zares”. Z legendami namreč. Ena od teh, Lado Leskovar, je celo kandidiral na listi stranke Zares. Druga legenda je Sašo Dončić, legenda košarke.

Lado Leskovar, ki mu nikakor ne morem očitat slabega glasu ali nekvalitetnega petja zase pravi, da bi “rad pel v stranki in razveseljeval ljudi”, ker naj bi, po njegovem, Desus tako prišel do širšega kroga ljudi. Gospod Leskovar, vas že vidim, kako razveseljujete uboge upokojence. Tiste, za katere ni vaš predsednik stranke Erjavec do danes naredil popolnoma nič. Razveseljevali boste tiste, ki imajo pokojnino 200, 300 ali 400 evrov. Razveseljevali boste tiste, ki ne bi preživeli meseca, če jim na pomoč nebi priskočili lastni otroci. Razveseljevali boste tiste, ki nimajo za kurjavo čez zimo in pa tiste, ki doma umirajo na obroke, ker si ne morejo privoščiti dostojne oskrbe.

A najbolj bode v oči vaša neuspešna kandidatura na listi Zares. A ste pri Golobiču doma tudi peli? Saj veste, tam, na njegovi domačiji, v Vinjolah pri Portorožu, na kateri je (na precej nejasen način) pridobil naziv kmeta.

Gospod Leskovar, mislite, da bo vaše petje v stranki, olajšalo preživetje slovenskih upokojencev? Se bodo potem lažje prebili skozi mesec? Dvomim. Iskreno upam, da vam ne uspe. Ampak samo zato, ker bi vas rad ohranil v spominu kot resnično legendarnega pevca, ne pa kot nekoga, ki je Erjavcu ponovno pomagal popeljati upokojence “žejne čez vodo”.

In kot pravite v eni vaših pesmi:

“Iz daljave slišim glas,
žvižg odmeva skozi noč,
šele zdaj vem, da je to poslednji vlak.”
Res je, poslednji vlak za upokojence in za Slovenijo.
S. P.