Foto: Posnetek zaslona

“No, tole pa je svetovni unikum. Robert Golob je glasoval proti dnevnemu redu, ki ga je oblikovala predsednica državnega zbora, članica njegovega Gibanja Svoboda, Urška Klakočar Zupančič. Kaže, da se gospod z vsemi štirimi otepa mandatarstva,” je dogajanje v državnem zboru komentiral poslanec Jože Tanko.

Prvak Gibanja Svoboda je namreč kot edini poslanec na prvem glasovanju na včerajšnji prvi izredni seji glasoval proti potrditvi dnevnega reda seje. 

“Koalicija, v kateri imata zgolj dve stranki večino, je izjemna priložnost za zmanjšanje in ne za povečanje števila resorjev. Žal je Gibanje Svoboda, stranka SD in Levica edina koalicija doslej, ki je najprej razdelila (tudi neobstoječe) resorje in šele nato parafirala vsebino, je na Twitterju komentiral Janez Janša, ki pa je še dodal, da se sicer očitno tudi predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob zaveda, da so s predlogom povečanja števila ministrov usekali mimo, saj je glasoval proti obravnavi lastnega zakona.

Do Goloba je bila kritična tudi Jelka Godec, ki je zapisala, da je treba pogledati, ali si bodoči premier sploh želi današnjo razpravo, kajti glasoval je proti dnevnemu redu. Pripomnila je še, da je zelo zanimivo, da prvi bodoči človek vlade nasprotuje dnevnemu redu.

Preberite tudi: 

(Video) Žan Mahnič: Ministrstvo za kulturo bo delilo bajne vsote za tiste brezdelneže, ki so dve leti kolesarili

U. C.