V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 736 klicev, 243 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 65 nanašalo  na  kriminaliteto, 64 na javni red in mir, ter 88 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na  področju  kriminalitete obravnavali rop, 16 tatvin, 8 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 30 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede  javnega  reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V  okolici  Medvod  je  bilo  vlomljeno  v novogradnjo, od koder je neznani storilec  odtujil sanitarni material. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
Na  Viču  je  neznani  storilec  vlomil v klet in odtujil moško kolo znamke Specialised Ariel Disc. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.
V  Litiji   so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili opažne plošče. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

Rop trgovine – prijet osumljenec
Včeraj okoli  20.30  smo  bili  obveščeni  o  ropu v eni izmed trgovin na območju Bežigrada. Po do sedaj zbranih obvestilih je storilec vstopil v prodajalno in v nahrbtnik zložil steklenice z alkoholnimi pijačami, nato pa ne da bi artikle plačal odšel mimo blagajne. To so opazili zaposleni, ki so mu  skušali preprečiti odhod iz trgovine. Storilec jim je zagrozil z ostrim predmetom, nato pa zbežal in se s kraja odpeljal s kolesom. Na kraj je bilo napotenih  več policijskih  patrulj.  Policisti  so 45- letnega osumljenca izsledili  in pri njem našli ter mu zasegli odtujene predmete. Policisti so opravili  ogled,  za  čas  zbiranja obvestil  je  bila osumljenemu odvzeta prostost,  zoper  njega  pa  bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj nekaj pred 8. uro se je na cesti od Trbovelj proti Zagorju zgodila prometna  nesreča, v kateri sta bila udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Do  prometne  nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Zagorja zaradi  neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti, nato pa še v vozilo, ki je pripeljalo za njim. Pri  tem  so se vsi trije voznik in potnica v enem izmed vozil lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 8. ure se je na Petkovškovem nabrežju v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesar in peška. Do prometne nesreče  je  prišlo,  ker  je  kolesar v coni za pešce zaradi neprilagojene hitrosti  trčil  v  peško.  Pri  tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 6. ure  se  je  na  Bratislavski cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka.  Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri vožnji v krožišču odvzel   prednost   kolesarki.  Pri  tem  se  je kolesarka  lažje  telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj nekaj  pred  18.  uro  se  je  na regionalni cesti Kamnik – Ločica zgodila  prometna nesreča, v kateri  je bil samoudeležen voznik osebnega vozila,  ki  je  zaradi  neprilagojene hitrosti  zapeljal s ceste, trčil v drevo,  vozilo  pa  se  je  prevrnilo na streho. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval.  Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Umrl udeleženec prometne nesreče
Včeraj  smo  poročali  o  nesreči,  ki  se  je  zgodila  v naselju Breg pri Zagradcu,  v katerem je bil huje poškodovan pešec-otrok, ki je bil s  kraja odpeljan  v UBKC Ljubljana. Včeraj smo bili obveščeni, da je zaradi poškodb umrl.  Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.