Vir: Policija

Policisti so v noči s 6. na 7. avgust 2020 zaradi porasta nezakonitih migracij izvedli poostren nadzor na območju Policijske uprave Koper. Namen poostrenega nadzora je bil preprečevanje in odkrivanje nezakonitih prehodov meje na najbolj obremenjenih območjih te policijske uprave, s posebnim poudarkom na točkah in relacijah med Hrvaško in Italijo.

 

V času poostrenega nadzora je bilo skupno v Sloveniji prijetih 209 nezakonitih migrantov.

Policija svoje ukrepe prilagaja načinom storitve nezakonitih prehodov državne meje, so zapisali. Zaradi tega tudi vseskozi ocenjujejo situacijo na tem področju, tako v Sloveniji kot tudi v regiji. Glede na ukrepe, ki jih ob slovenski meji izvaja Italija, še posebej velik poudarek dajejo nadzoru območja od hrvaške do italijanske meje.

V poostrenem nadzoru so dodatno sodelovali še policisti posebne policijske enote; policisti, vodniki službenih psov in debriferji Specializirane enote za nadzor državne meje; policisti Specializirane enote za nadzor prometa, Letalska policijska enota s helikopterjem ter operaterji z droni iz Uprave za informatiko in telekomunikacije.

V tovornem vozilu prevažal kar 52 migrantov

V petek zjutraj so policisti na Škofljici ustavili tovorno vozilo in v njem odkrili 52 nezakonitih migrantov, ki jih je v nečloveških razmerah, nevarnih za življenje migrantov, prevažal španski državljan. Vozniku (osumljencu) pa so odvzeli odvzeta prostost in bo obravnavan za kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. čl. Kazenskega zakonika.

Vir: Policija

T. C.