Foto: Mondo.rs
V okolici Litije so policisti včeraj obravnavali voznika, ki je vzbujal sum, da izvršuje kaznivo dejanje. Voznik se je na znak policije zaustavil, nato pa vzvratno zapeljal proti službenemu vozilu policije in namerno trčil vanj. Policija osumljenca še išče. 

Včeraj, okoli 18.30 so policisti prejeli obvestilo občana o vozniku vozila, ki je vzbujal sum, da izvršuje kaznivo dejanje in se vozi v okolici Litije.

Policisti so vozilo znamke Renault megane karavan, krem barve, v katerem je bilo več oseb, kmalu izsledili in poskušali ustaviti na cesti proti Golišču. Voznik se je med sledenjem ustavil, nato pa vzvratno zapeljal proti službenem vozilu policije, ki je ustavilo za njim in trčil vanj. Pri tem sta se oba policista v vozilu lažje telesno poškodovala, službeno vozilo pa je bilo zaradi poškodb nevozno.

Po dogodku je voznik odpeljal naprej v smeri Golišča. V iskanje se je vključil tudi helikopter, iskano vozilo pa je bilo nato zapuščeno najdeno v godu v okolici Kresniškega vrha. Osumljenec kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja še ni znan.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku policisti naprošajo, da to sporočijo na številko 113, ali na Policijsko postajo Litija na številko 01/ 890 02 80.

Preberite tudi:

Prijet osumljenec, ki je večkrat zabodel 42-letnico

U. C.