V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.653 klicev. Med 644 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

 

V 111 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lahko in v 2 nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 7.26 sta na cesti Grosuplje–Veliko Mlačevo v občini Grosuplje trčila osebno vozilo in delovni stroj. Gasilci PGD Grosuplje so zavarovali kraj dogodka. Reševalci NMP so eno poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 7.56 so v bližini naselja Trnovlje pri Celju, občina Celje, na avtocesti trčila štiri osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorje. V nesreči poškodovano osebo so v oskrbo prepeljali reševalci NMP.

Ob 11.22 je na cesti med Smokvico in Movražem, občina Koper, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator in skozi prtljažna vrata s tehničnim posegom iz vozila iznesli poškodovano osebo. Reševalci NMP so jo na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Izola.

Ob 15.18 je na cesti Avče–Levpa, občina Kanal, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem obrnilo na streho. Gasilci JZ GRD Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite tekočine, odklopili akumulator, vozilo obrnili nazaj na kolesa in odstranili z vozišča. V nesreči poškodovano osebo so reševalci NMP Nova Gorica prepeljali v oskrbo v šempetrsko bolnišnico.

Ob 15.55 sta v naselju Kneža, občina Tolmin, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka in očistili vozišče. Poškodovanega motorista so oskrbeli reševalci NMP Tolmin.

Ob 18.11 sta v naselju Gažon, občina Koper, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, reševalci NMP pa so eno poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Izola.

Ob 18.43 sta v Razlagovi ulici v Ljutomeru trčili osebni vozili, od katerih je eno pristalo v reki Ščavnici. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe, nudili pomoč policiji in izvlekli vozilo iz reke Ščavnice.

Ob 18.43 sta v Razlagovi ulici v Ljutomeru trčili osebni vozili, od katerih je eno pristalo v reki Ščavnici. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe, nudili pomoč policiji in izvlekli vozilo iz reke Ščavnice.

Ob 20.14 sta v naselju Križevec, občina Zreče, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Zreče so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP oskrbeli poškodovanega voznika motornega kolesa, nevtralizirali razlite motorne tekočine in na motornem kolesu odklopili akumulator.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 18 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 nasilja v družini, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 rop, 1 drzno tatvino ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 187 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 171 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Koper in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ, 83 državljanov Afganistana, 34 Maroka in 19 Pakistana.

Spletno uredništvo