V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 540 klicev, 177 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 57 nanašalo  na  kriminaliteto, 46 na javni red in mir, ter 68 na prometno varnost.

 

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 7 vlomov (v  štirih  primerih  je  ostalo  pri  poskusu) in  5  primerov poškodovanja  tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru  so  kršitelju  izrekli  ukrep prepovedi približevanja.

Pri  prometni  varnosti  so  obravnavali  26  prometnih nesreč z materialno škodo,  nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana peška. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 12 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.
Na Vrhniki so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili dele vozil. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.
V Kočevju so  neznanci  vlomili  v  trgovino in odtujili cigarete  in menjalnino. Po prvi oceni je nastalo za okoli 1.000 evrov škode.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države Včeraj zvečer so policisti na Lomu, ustavili vozilo francoskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je gruzijski voznik v vozilu prevažal 4 tujce (državljane Rusije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Gruzije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometne nesreče:
V  petek,  okoli  8.30  se je na Preglovem trgu zgodila prometna nesreča, v kateri  sta  bila udeležena voznik kombija in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče  prišlo, ker je voznik kombija pri vožnji vzvratno  trčil v peško. Pri  tem  se  je  peška  huje telesno poškodovala, njeno življenje pa  ni  ogroženo.  Policisti  nadaljujejo zbiranjem obvestil  zaradi  suma  kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj,  okoli  12.  ure se je na Jamovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drog javne razsvetljave. Pri  tem  se  je  voznik  lažje telesno poškodoval.  V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri  njem pokazal 0.32 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo