V tovornem vozilu na južni ljubljanski obvoznici našli 23 ilegalnih migrantov, v osebnem vozilu pa štiri

Policisti so v nedeljo, nekaj po 22. uri pri kontroli prometa na južni ljubljanski obvoznici ustavljali tovorno vozilo čeških registrskih označb, ki pa ni ustavilo, ampak je voznik vožnjo nadaljeval po primorski avtocesti, kjer pa je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v ograjo in nato še v službeno vozilo policije.

V postopku so policisti ugotovili, da je državljan Sirije v tovornem vozilu prevažal 23 državljanov Sirije in Turčije. Odvzeta mu je bila prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Že pozno popoldne pa so policisti pri kontroli prometa ustavili osebno vozilo litvanskih registrskih označb, katerega je vozil državljan Uzbekistana, ki je v vozilo prevažal tudi 4 državljane Turčije in Sirije. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države pa mu je bila odvzeta prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Spletno uredništvo