Židan? Ne, hvala.

Foto: Siol.net
Kaj naj si državljani mislimo, ko prebiramo izjave ministra Židana? Pred nekaj dnevi izjavil, da Slovenija potrebuje levo-sredinsko vlado, ki bo (menda!) delala v korist ljudi. Kako, prosim?
Gospod Židan, na oblasti ste že deset let in škoda, ki ste jo povzročili vi in vaši koalicijski partnerji, je malodane neizmerljiva. Minister Židan, hvala vam, ker smo izgubili naš, slovenski Teran. Hvala vam, da ste slovensko vojsko pripeljali do roba obstoja. Hvala vam, da ste nam z arbitražnim sporazumom, vi in vaši vladni partnerji, onemogočili dostop do mednarodnih voda. Hvala vaši ministrici, Anji Kopač Mrak, da še vedno ni vrnila koroških dečkov. In še in še.
Slovenska javnost pozna vaše prozorno nabiranje političnih točk. Nakladate o nekakšni skrajni desnici, medtem, ko se vi in vaši podrejeni udeležujete partizanskih pustnih procesij v Dražgošah in drugod po Sloveniji, kjer slavite genocid nad slovenskim narodom. Kdo je tu skrajen? In vi pravite, da je sedaj res napočil čas za levo-sredinsko vlado. Minister Židan, sami pravite: ” Imam energije in elana, da postanem predsednik vlade in da iz Slovenije naredimo več.˝  Ne, hvala! 
S. P.