Milan Zver in Janez Janša v Središču ob Dravi: Odločno je treba nasprotovati postavitvi azilnega doma v Središču ob Dravi

Evropski poslanec dr. Milan Zver je v četrtek skupaj s predsednikom SDS Janezom Janšo obiskal občino Središče ob Dravi, ki se ji obeta vzpostavitev začasne izpostave azilnega doma. Sklep vlade o tem je predsednik SDS označil za nerazumen in šokanten. Po njegovi oceni želi vlada migrante spraviti ven iz Ljubljane, kot primernejšo lokacijo za izpostavo azilnega doma pa je omenjal zahodno mejo Slovenije.

dr. Milan Zver in Janez Janša v Središču ob Dravi

Predsednik SDS Janez Janša je ob robu srečanja s krajani za STA povedal, da je namen njegovega obiska podpreti občane, sklep vlade, da v to občino namesti začasni azilni dom, pa označil kot šokanten. Po njegovem mnenju objektivne okoliščine, zaradi katerih bi pričakovali nov migrantski val, sploh ne obstajajo. Predsednik SDS Janez Janša je še ocenil, da bi se, tudi če to ni zakonska obveza, spodobilo, da vlada pred svojo odločitvijo vsaj skliče župane, se z njimi posvetuje, posluša njihove argumente ter šele potem sprejema odločitve. “Mislim, da je zaradi vseh teh razlogov – pa še nekaj bi se jih našlo – tudi z vidika humanosti, taka lokacija popolnoma neprimerna,” je dejal.

Dr. Milan Zver pa je po srečanju s krajani na družbenem omrežju zapisal, da je skupaj s predsednikom SDS izrazil polno podporo krajanom proti postavitvi migracijskega centra, ki ga vlada vsiljuje brez dogovora z lokalnimi skupnostmi. “Ključen cilj migracijske politike mora biti ustavljanje ilegalnih migracij in ne njihovo spodbujanje,” je zapisal poslanec in dodal, da je zato potrebno odločno nasprotovati postavitvi azilnega doma v Središču ob Dravi.

Spletno uredništvo
Vir: pisarna EU poslanca dr. Milana Zvera