Janez Stariha (Foto: Facebook)

Ljubljanski mestni svetnik z Liste kolesarjev in pešcev Janez Stariha, ki je znani zagovornik nasilja proti drugače mislečim, je na družbenem omrežju Twitter delil Facebook objavo strani Radia svobodna Ljubljana, ki slovi po spodbujanju nasilja in sovražnem govoru.

Radio svobodna Ljubljana je na svoji Facebook strani objavil seznam kulturnikov, ki so na t.i. črni listi in so označeni kot “največji janšisti in kolaboranti janšizma v kulturi”. Objavo pa je delil tudi mestni svetnik MOL Janez Stariha

Foto: Nova24TV

 

Objavo, ki vsebuje seznam imen, je komentiral tudi poslanec SDS Branko Grims: “Ta seznam 2x obrazloži bistvo vladavine levičarjev: 1. je srhljiva napoved nasilja; 2. na seznamu so najbolj ugledna imena slovenske kulture. Proputinovska napoved “preganjanja fašizma” je napoved nasilnega obračuna z uspehom, razvojem, pravo kulturo, tradicijo… s Slovenstvom.”

Radio svobodna Ljubljana slovi po sovražnih izjavah

Naj omenimo, da Radio svobodna Ljubljana slovi po izredno sovražnih izjavah, to pa je le nekaj njihovih naslovov s katerimi vidno spodbujajo nasilje in sovraštvo:

Borut Pahor, še imaš vest? Nedorasel in nesposoben za kritične trenutke zgodovine, ljudje te kličejo Ligenj – razlogom. Odstop in odhod na smetišče zgodovine”, “To, kar je za Bosno in Hercegovino Radko Mladić, je za Slovenijo Janša: SEME ZLA”, Pri vsem tem prozornem projeciranju sam še čakam, da Janša Mesca obtoži, da je plešast, puklast, zoprn in da ma dolenjski naglas.”, “Jutri je na vrsti Borut Pahor, največji izdajalec slovenske demokracije. Predsednik brez spoštovanja, brez barve, vonja in okusa. Ljubkovalno ga kličejo Ligenj. Pridite, več nas bo, prej bomo na cilju!”

Preberite tudi: 

Dejanje policistke razjarilo mestnega svetnika MOL Janeza Stariho

U. C.