Foto: Posnetek zaslona

Stranka SD na sobotni programski konferenci sprejela program s sloganom “Drugače”, s katerim napoveduje velike spremembe.

Slednje bi po navedbah novinarja Večera Luke Mlakarja čakale tudi Cerkev, saj je predsednik strokovnega sveta SD za finance, razvoj in kohezijo Milan M. Cvikl na programski konferenci razkril, da nameravajo obdavčiti premoženje Cerkve. Njeni predstavniki so že v preteklosti dejali, da bi lahko to onemogočilo delovanje verskih skupnosti. “In kdo bo potem skrbel za vse te kulturne spomenike (cerkve, samostane, župnije) in vse gozdove, ko bo vse to pretirano obdavčeno in bo propadalo, ker ne bo dovolj denarja za vzdrževanje?” se tokrat sprašuje tudi eden izmed uporabnikov Twitterja.

Stranka SD se v programu “Nov začetek” ni ukvarjala z vprašanjem obdavčitve premoženja Cerkve. Kot kaže, pa se za Cerkev obetajo drugačni časi, če pride na oblast stranka SD z novim programom “Drugače”. Novinar Večera Luka Mlakar je razkril, da je predsednik strokovnega sveta SD za finance, razvoj in kohezijo Milan M. Cvikl na programski konferenci dejal, da bodo v primeru, če pridejo na oblast, obdavčili premoženje Cerkve, kot to že počnejo v Franciji. Piše Nova24TV.

Neverjetno! Koga vse stranka SD želi spraviti v parlament

U. C.