Foto: Nova24TV

Marta Kos izstopa iz največje koalicijske stranke Gibanje Svoboda, saj kot je zapisala ta ”ni več njena stranka”. Svojo odločitev je sporočila prek družbenih omrežij.  

“Razmere, ki so povzročile okoliščine, zaradi katerih sem odstopila od kandidature za predsednico države, zaradi česar sem pozneje odstopila tudi kot podpredsednica stranke, se niso spremenile. Nasprotno, ostajajo enake in se zaostrujejo. Na to kaže tudi trenutni konflikt glede Tatjane Bobnar,” je zapisala na družbenem omrežju Facebook.

Svoj odstop je tako označila za podporo ministrici za notranje zadeve in kot svarilo, da prihodnost spoštovanja demokratičnih standardov ne sme biti odvisna od nekaj posameznikov, temveč od kulture dialoga.

Spomnimo, da je Marta Kos konec avgusta odstopila od kandidature za predsednico države. Kot razlog za to je navedla spremenjene okoliščine in osebne razloge. Razmere pa so se po njenem mnenju spremenile, zato je odstopila od kandidature za predsednico države in pozneje tudi kot podpredsednica stranke Gibanje Svoboda.

»Vedno sem zastopala demokratična načela, strokovnost, vrednote nekoruptivnosti, enakopravnosti in človekovih pravic. Enako lahko trdim za Tatjano Bobnar. Vse njeno delovanje je bilo vedno zavezano tem načelom. Moj odstop je zato tudi neposredna podpora Tatjani Bobnar. In hkrati svarilo, da prihodnost spoštovanja demokratičnih standardov ne sme biti odvisna od nekaj posameznikov, temveč od kulture dialoga, ki temelji na vrednotah. Predvsem tistih, ki smo si jih v Gibanju Svoboda izbrali za najpomembnejše: spoštovanje, svoboda, odgovornost in zaupanje.«

Preberite tudi

(Video) Klakočar Zupančičeva ponovno postregla z izjavami, ki so dvignile veliko prahu

T. C.