Foto: Osebni arhiv

Lokalne volitve, na katerih volimo župane in člane občinskih svetov, v nekaterih občinah pa tudi člane krajevnih, vaških oziroma četrtnih skupnosti, bodo v nedeljo, 20. novembra 2022. V Ljubljani se na listi stranke SDS za svetniško mesto poteguje tudi Marko Posavec.

Rojen Ljubljančan, ki prihajam iz najlepšega dela stare Ljubljane – Gallusovega nabrežja. Stara Ljubljana je moja velika ljubezen in mi ogromno pomeni. V prečudovit stari del mesta prihajam vsak dan na jutranjo kavo in občasno na dobro kosilo. Sem velik oboževalec in ljubitelj angleških buldogov. Doma imam tri leta starega, ki sliši na ime Sven. Veliko poslovnih in družabnih obveznosti opravim na Gallusovem nabrežju, kjer imamo družinsko stanovanje.

Na Ljubljano me veže veliko lepih spominov. Mama Terezija in oče Stanislav sta mi omogočila brezskrbno otroštvo, polno ljubezni in lepih doživetij. Oče je bil mizarski mojster in je izdeloval stanovanjsko opremo. Mama je bila 40 let zaposlena v tovarni UNIS TOS, kjer so jo cenili kot resno, odgovorno in dostojanstveno gospo. Vzgoja staršev mi je zelo pomagala pri izpolnjevanju življenjskih nalog, razvijanju delovnih navad in pozitivnega, čutečega odnosa do ljudi.

Človeške vrednote, ki so mi bile položene v zibelko, so predvsem spoštovanje, odgovornost, dostojanstvo, resnost in popolna skrb za družino in bližnje.

Vem in prepričan sem, da bom dober mestni svetnik, predvsem zaradi izjemno dolge prehojene poti, ki so jo tlakovale različne življenjske zgodbe ljudi. Če bom izvoljen, bom seveda še vedno isti Marko iz stare Ljubljane. V tem okolju sem pognal korenine, zato mi Ljubljana in ljudje, ki me obkrožajo, veliko pomenijo. Menim, da delo mestnega svetnika ne sme spremeniti miselnosti in značaja človeka.

V mojem domačem okolju Ljubljana center, Stara Ljubljana, Žabjak in Prule bom vedno dosegljiv za vprašanja in predloge Ljubljančank in Ljubljančanov. Kot mestni svetnik Ljubljane si bom vedno prizadeval za razvoj mesta in pokončno neodvisno držo do prebivalcev Ljubljane.

Poglavitni in odločujoči razlog za mojo kandidaturo je, da imam Ljubljano neizmerno rad.

Marko Posavec