Maraton nadzora hitrosti. Preverite na katerih lokacijah bodo policisti merili hitrost

Foto: Policija

To sredo in četrtek, 20. in 21. maja 2020, bo že šesto leto zapored na 629 lokacijah potekal maraton nadzora hitrosti.

 

Aktivnosti za umirjanje prometa policisti sicer izvajajo skozi vse leto. S pogostejšimi in bolj poostrenimi nadzori pa navadno začnejo v aprilu. Zaradi epidemije covid-19 so letos odpadle številne aprilske aktivnosti, ki jih sicer izvajajo z ostalimi deležniki, denimo prvi del vsakoletne akcije Hitrost. Ker pa se življenje počasi vrača v ustaljene tirnice, vozniki na ceste, veliko otrok pa v šolske klopi in vrtce, želijo z napovedanim poostrenim nadzorom spodbuditi k umirjanju prometa, prometnim udeležencem pa zagotoviti varno pot do cilja in nazaj domov.

Dva dneva, 629 lokacij in 205 policistov

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli šesto leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljamo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljamo okrog 8 % prekoračitev.

Letos bodo policisti maraton nadzora hitrosti izvajali dva dneva, in sicer v sredo in četrtek, 20. in 21. maja 2020. Prisotni bodo na 629 vnaprej napovedanih lokacijah oziroma relacijah. Na omenjenih lokacijah bo delovalo okrog 205 policistov, hkrati pa bodo ostale policijske patrulje ob rednem delu prioritetno izvajale nadzor hitrosti, kar pomeni, da vozniki lahko pričakujejo dodatne policijske kontrole tudi na drugih lokacijah.

Preverite, na katerih lokacijah bomo merili hitrost

Vir: Policija

D. S.