Foto: eMaribor

V Ljubljani bo od sredine oktobra v veljavo stopil nov odlok, ki ga je sprejel ljubljanski mestni svet. Z odlokom se po novem uličnim umetnikom prepoveduje delovanje na javnih površinah na eni lokaciji več kot dve uri na dan.

Gre tu za dvojna merila?

Mestna svetnica Ana Zagožen poudarja, da bomo s tem odlokom izgubili še edinega, ki igra slovensko glasbo. Gre za harmonikaša Marka Hočevarja, ki si kruh služi z igranjem slovenske glasbe na Prešernovem trgu. Ukrep pa ne bo preprečeval igranja »trubačem« z Balkana, saj se le ti gibajo po mestu, je poudarila Zagožnova. 

 

Kot smo že pisali je bil harmonikaš Marko v preteklosti deležen norčevanja in provokacij s strani protestnikov. V bran pa so mu stopili harmonikaši iz cele Slovenije in skupaj z njim zaigrali slovensko glasbo.

Preberite tudi: 

Petkov protestnik tokrat svoj gnev izlil na nič hudoslutečega harmonikaša

Video posnetek, katerega ne smemo pozabiti! Kako se je levičarski skrajnež spravil na harmonikarja!

Tromostovje je znak slovenstva, slovenske kulture, kjer nad njim bdi tudi največji slovenski pesnik France Prešeren. “Po mojem mnenju bi moralo biti Tromostovje slovensko, s slovensko glasbo. Za prostor pa se moram vedno boriti,” je povedal Marko za Nova24TV.

Marka pa se želi znebiti tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je mestnemu svetu predlagal nov odlok, ki določa umetnikom nov čas delovanja. V prihodnje bo umetnikom omogočeno delovanje na javnih površinah le določene ure v dnevu.

Ljubljanski svetnici Ani Zagožen se zdi, da želi ljubljanski župan izriniti slovensko glasbo, medtem ko za trubače z Balkana nov odlok ne bi predstavljal nobene težave, ker se premikajo. 

Vir: Nova24TV

U. C.