Letalski potniški promet znova dovoljen

Foto: Pixabay

Vlada z današnjim dnem umika ukrepe, ki so omejevali zračne prevoze v Republiki Sloveniji. Vlada se je odločila, da ne bo podaljšala ukrepov, ki omejujejo predvsem zračni potniški promet. Tako je z današnjim dnem ponovno dovoljeno opravljanje mednarodnega zračnega prevoza potnikov iz vseh držav v Slovenijo, tudi znotraj Evropske unije.

 

“V času od začetka sprejemanja ukrepov za varovanje javnega zdravja ljudi in varnosti premoženja so bili na področju opravljanja mednarodnih zračnih prevozov potnikov sprejeti številni ukrepi, ki jih morajo izpolnjevati tako operatorji aerodromov kot letalski operatorji. Pristojni organi za javno zdravje posamezne države so prav tako sprejeli ukrepe, po katerih se morajo ravnati tako državljani posamezne države pri povratku iz tujine in tudi tujci, ki pridejo na območje posamezne države (npr. obvezna karantena).

Ker navedeni ukrepi sami po sebi vplivajo na opravljanje mednarodnih zračnih prevozov potnikov in se letalski operatorji še ne odločajo za opravljanje le-teh, saj s strani potnikov zaradi epidemije ni povpraševanja, ukrep prepovedi opravljanja mednarodnih zračnih prevozov tako iz območja Evropske unije kot iz tretjih držav na mednarodna javna letališča v Republiki Sloveniji ni več potreben in smiseln,” je zapisano na spletnem portalu gov.si.

T. C.