Policisti so po Sloveniji od četrtka do sobote izvajali nadzor nad spoštovanjem poostrenih ukrepov za zajezitev epidemije covid-19 in ugotovili 1.221 kršitev odlokov, od tega je bilo izrečenih 1.038 opozoril ter izdanih ali uvedenih 183 glob oz. prekrškovnih postopkov.

Žalila policiste

V Kranju so policisti obravnavali dva primera prijav varnostnikov, ker osebe v trgovinah niso želele nositi mask. S policijske uprave Kranj sporočajo, da moški in ženska nista upoštevala opozorila varnostnika, naj si nadeneta maski. Prav tako pa nista upoštevala niti policistov, kršiteljica je na policiste vpila in jih žalila.

Kršitelja odloka sta z dejanjem povzročila tudi zgražanje drugih strank v trgovini. Policisti ju obravnavajo zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika, nenudenja podatkov ter kršitve javnega reda zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju in do policistov.

Varnostniku grozil s pištolo

Policisti pa so obravnavali tudi moškega, ki je moški na opozorilo varnostnika reagiral z grožnjo, da ima orožje, zatem pa se je odpeljal s kraja. Policisti so ga izsledili. Moški je bil pod vplivom alkohola, policija pa ga obravnava zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika in vožnje pod vplivom alkohola.

Preberite tudi:

Policija prijela morilce 77-letnika, ki je v hudih mukah umrl v gozdu

T. C.