Koronavirus ne izbira. Umrla 16-letnica

Foto: Pixabay

Francijo je pretresla smrt 16-letnice, ki je umrla zaradi okužbe s koronavirusom. Njena mati je povedala, da so bili sprva testi negativni, vendar se je kasneje izkazalo, da je dekle okuženo s koronavirusom.

 

Pričelo z kašljem, katerega si je lajšala s sirupom in inhalacijami, je povedala njena mati. V soboto pa jo je pričelo tiščati v pljučih. “Nič hujšega, le težko je prišla do sape,” se spominja Sabine.

Mati jo je odpeljala k zdravniku, ko je Julie dobila napade kašlja. Po pregledu so Julie odpeljali v najbližjo bolnišnico in jo testirali za novi koronavirus. Na izvide naj bi počakala doma, ker pa je imela ponovno težave z dihanjem so jo z reševalnim vozilom pripeljali v pediatrično kliniko Necker v Parizu in opravili še dva testa za koronavirus.  

V torek so jo sprejeli na intenzivno nego. Ko jo je Sabine obiskala, je bila Julie prestrašena. Lahko je govorila, vendar je bila izčrpana in tožila je, da jo boli srce. Zadnja testa za koronavirus sta bila negativna. “Vrata njene sobe so bila odprta, sestre so bile brez zaščitnih oblačil in zdravnik mi je s palcem navzgor pokazal, da je vse v redu,” je povedala Sabine.

Čez nekaj ur so mati poklicali iz bolnice in povedali, da je bil eden od testov pozitiven, Julijino stanje pa se je poslabšalo do te mere, da so ji morali v sapnik vstaviti cevko, da je lahko dihala.

Nekaj po polnoči so znova klicali iz bolnišnice in Sabine rekli, naj hitro pride. “V tistem trenutku me je zagrabila panika. Samo nekaj besed, pa veš, kaj pomenijo,” je dejala.

Ko sta s starejšo hčerko prišli v bolnišnico, je bila Julie že mrtva. Truplo so takoj izolirali, njena oblačila in osebe predmete pa sežgali, piše 24ur.com.

D. S.