Ko se novinarji pritožujejo nad komuniciranjem ljubljanske mestne občine

Novinarka Financ Petra Sovdat je 31. julija na Mestno občino Ljubljana naslovila vprašanja glede odprtja Gosposvetske ceste. Mimogrede, točnega datuma si na občini, potem ko so datum večkrat prestavili, saj zamujajo z deli, očitno ne upajo napovedati.

Zanimalo jo je, ali bo cesta 1. avgusta odprta in kdaj bodo končana dela na Slovenski cesti, da bo Gosposvetska cesta uporabna. Prosila je, da ji odgovore pošljejo istega dne do 14. ure. Odgovor je prejela 9. avgusta. Če ga tako sploh lahko poimenujemo. Usmerili so jo na občinsko spletno stran, kjer je objavljeno splošno pojasnilo o tem, da bo Gosposvetska cesta odprta sredi avgusta. Brez točnega datuma. Ob tem so iz Oddelka za gospodarske dejavnosti in promet dodali, da kolesarji in pešci omenjeno cesto že uporabljajo in da obnova severnega dela Slovenske ceste poteka po terminskem načrtu.

Vse skupaj je novinarko ujezilo. Na Twitterju je zapisala: “Kdaj bodo končane ceste v centru Ljubljane? Kaj vas briga! Tako komunicira Mestna občina Ljubljana.” Da, tako je, žal, v šerifovi Ljubljani.

Vir: Socialna omrežja

A. K.