Glavni branitelji ljubljanske čiste pitne vode so že dolga leta pogumni in pokončni kmetje. Zoran Janković jih je nezakonito razlastil, sedaj pa jim še nezakonito onemogoča dostop do njihove zemlje.

Kmetje so se odločili, da bodo v petek, 17.3. ob 13:45 ponovno protestirali na svoji zemlji na lokaciji gradnje nevarnega kanalizacijskega kanala. Vabljeni vsi, da jih s svojo udeležbo pridete podpret. S tem boste izkazali spoštovanje in solidarnost s kmeti, ter dali svoj pomemben prispevek k zaustavitvi gradnje tega nevarnega, nezakonitega, nepotrebnega in protiustavnega tranzitnega kanalizacijskega kanala nad zajetjem, ki zagotavlja 90% čiste pitne vode za Ljubljano. Če se zastrupi ta voda, Ljubljana nima drugega vira čiste pitne vode, ki ga lahko nadomesti!

Navodila za udeležbo na Kmečkem puntu, v petek, 17.3. ob 13:45:

Pojdite po bivši Nemški, danes Obvozni cesti iz smeri Ježica proti Šentvidu. Približno na sredini Nemške ceste je izvoz na desno na široko makadamsko cesto s tablo “Separacija in betonarna Šuštar“. Tam bo tudi avto s slovensko zastavo. Po cca. 700 m po makadamu parkirajte ob desni strani. Shod bo potekal cca. 200 m peš od mesta za parkiranje. Pot do kraja protesta bo označena, tam bodo tudi ljudje, ki vas bodo usmerili. Obujte primerno obutev za travnik. Prinesite slovenske zastave in transparente! Obveščajte naprej!

Ministrstvo za okolje potrjuje, da Janković nima okoljevarstvenega soglasja in zato ne sme graditi kanalizacijskega kanala C0!

Janković nenehno ponavlja, da je gradnja kanalizacijskega kanala preko 90% zajetja pitne vode v Ljubljani zakonita in da ima vsa potrebna dovoljenja. Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo ga je postavilo na laž! Takole je med drugim zapisalo: »V zvezi z navedenim bi želeli opozoriti na 63. člen ZVO-1, ki določa, da nosilec posega lahko izvede poseg le na podlagi pravnomočnega okoljevarstvenega soglasja, ki pa v danem primeru še ni bilo izdano.« Gradnja kanalizacijskega kanala C0 je torej nezakonita in jo je treba takoj ustaviti. Na ta dopis ministrstva se je odzval Goran Golubić, pristojni gradbeni inšpektor. Njegovo sporočilo na kratko je, da njemu pa že ne bo nihče nalagal, kaj naj dela!

Nezaslišano. Janković očitno obvladuje tudi tega inšpektorja. Še en dokaz več, da vodo lahko zaščitijo le velike množice ljudi, ker so inštitucije za varovanje okolje očitno polne ljudi, ki jih obvladuje ali ustrahuje Janković. Sedaj je čas, da se združimo in zaščitimo našo čisto pitno vodo!

Tudi na včerajšnji nujni seji pristojnih odborov je predstavnica ministrstva povedala, da se na tem območju brez presoje vplivov na okolje in okoljevarstvenega soglasja ne sme graditi, ne prvega ne drugega pa MOL nima!

Uredništvo
Vir: Aleš Primc