V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 2864 klicev. Med 571 interventnimi dogodki so med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 45 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 116 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 9 z lahko telesno poškodbo in 1 prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 3 vozila na območju Policijskih uprav Ljubljana in Koper.

Ob 2.43 se je v bližini naselju Gomilica, občina Turnišče, na avtocesti prevrnilo kombinirano vozilo. Gasilci IGE Lendava in PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, preprečili nadaljnjo iztekanje goriva, iz poškodovanega rezervoarja prečrpali preostalo gorivo in z vpojnimi sredstvi očistili vozišče.

Ob 10.21 je v kraju Gornje Pijavško, občina Krško, voznica izgubila oblast nad vozilom in se prevrnila na bok. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, pregledali okolico, vozilo postavili na kolesa in nudili pomoč avto vleki.

Ob 13.38 je na cesti Pacinje-Dornava osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP oskrbeli poškodovano voznico, odklopili akumulator in počistili cestišče. Reševalci so poškodovano voznico prepeljali v SB Ptuj.

Ob 13.44 je na Ljubljanski cesti v Kamniku prišlo do prometne nesreče 4 vozil. Posledice so odpravili gasilci PGD Kamnik.

Ob 14.15 je prišlo v naselju Žepina v Celju do prometne nesreče. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda NMP Celje, kateri so jo odpeljali v SB Celje.

Ob 14.44 je na avtocestnem razcepu Gabrk, občina Divača, osebno vozilo trčilo v obcestno ograjo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali kraj dogodka, poškodovanem vozniku nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem in delavcem Darsa. Reševalci NMP Sežana so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v urgenco v Sežani.

Ob 14.54 sta v Murski Soboti trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč policiji. Reševalci NMP Murska Sobota so eno poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Murska Sobota.

Ob 16.39 je na AC med Grosupljem in Višnjo Goro, občina Ivančna Gorica, vozilo trčilo v odbojno ograjo. Posledice prometne nesreče so odpravili gasilci PGD Grosuplje. Poškodovana je bila ena oseba.

Ob 18.25 je na cesti Dutovlje–Krajna Vas, občina Sežana, vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in z dvigalom postavili vozilo na kolesa. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 23.49 je na Mengeški cesti v Trzinu osebno vozilo trčilo v traktor. Gasilci PGD Trzin so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu in počistili cestišče.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 16 intervencij na javnem kraju in 21 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 1 kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 20 tatvin, 11 vlomov, 5 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja denarja, 1 nasilje v družini, 1 povzročitev telesnih poškodb, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 rop in 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 188 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 175 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper in 2 na območju PU Nova Gorica. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (108), Pakistana (36) in Maroka (19).

Spletno uredništvo