Foto: Posnetek zaslona

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič ni presenetila tudi z zaposlitvami v svojem kabinetu. Večer namreč razkriva, da je na zaupanje zaposlila deset ljudi. 

Večer namreč razkriva, da je na zaupanje zaposlila 10 ljudi, med katerimi je solastnica njenega podjetja Ipsilaw, Maja Jensterle, ki je registrirano za dejavnosti izdajanje knjig in časopisov, drugo založništvo, drugo informiranje, druge pravne dejavnosti, drugo podjetniško in poslovno svetovanje, drugje razvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje, pomožne dejavnosti za izobraževanje, umetniško uprizarjanje, spremljajoče dejavnosti za umetniško uprizarjanje, umetniško ustvarjanje …

Omenjeno svetovalno podjetje je le krinka za dejansko opravljanje odvetništva. Podjetje Ipsilaw, pravno in poslovno svetovanje, ponuja odplačno zastopanje na sodiščih, odplačno sestavljanje pisnih vlog v postopkih na sodiščih ter odplačno zastopanje na narokih (včasih se je temu reklo nezakonita pravna pomoč). Po poročanju medijev na Okrajnem sodišču v Ljubljani poteka več postopkov, v katerih družba predsednice državnega zbora zastopa stranke. 

Poleg Maje Jensterle je Klakočarjeva zaposlila še Jasno Julijo Žontar, svetovalko za zdrav način življenja, organizirala je tudi timbildinge, pet let pa je glede na podatke na Linkedlnu delala tudi za propadlega tajkuna Staneta Valanta na NFD, so odkrili na Siolu.

Pisarno Klakočar Zupančičeve vodi Gordana Mijatović, predsednici pa hram demokracije pomagajo voditi še nekdanji poslanec LMŠ Robert Pavšič, Mitja Šajatovič in Mirjam Horvat. Poleg omenjenih so v kabinetu še iz časov prejšnjega predsednika državnega zbora zaposlene Katarina Ratoša in tri tajnice podpredsednikov in podpredsednic DZ. Kakšne so reference vseh zaposlenih in njihove delovne naloge, pa v pisarni predsednice Klakočarjeve niso pojasnili, piše Nova24TV. 

Preberite tudi: 

Ali predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič ponuja nezakonito pravno pomoč?

T. C.