Kdo je večji pravljičar?

Vir: Socialna omrežja
V teh dnevih lahko beremo in poslušamo, da ljubljanski župan Janković in predsednik stranke DeSUS, Erjavec, sestavljata nekakšno koalicijo za preprečitev zmage desnice na junijskih volitvah. Po domače povedano, drug drugemu lezeta nekam.

In ker je tako, je prav, da slovenskemu volilcu osvežimo spomin z njunimi izjavami iz predvolilnih soočenj leta 2014.

Janković je takrat Erjavca spomnil, da je bil v zadnjih štirih vladah (medtem je sedel že v peti), ki pa ˝niso pridelale nič dobrega.˝ Erjavec mu seveda ni ostal dolžan in izjavil ˝da si ne predstavlja, da bi DeSUS bil v vladi s Pozitivno Slovenijo, zlasti zato, ker je to zelo tvegano.˝

Ob tem je dodal, da je ˝on v vrsti postopkov, vedno ga nekaj obravnavajo. Sicer ima geslo ‘poštenost’, ne vem, zakaj, verjetno se malce šali.”

Na soočenju je bilo slišati tudi izjava Erjavca, da bi z 480 evri pokojnine zagotovo preživel skozi mesec, ker ˝izhaja iz zelo revne družine˝ in da ima ravno zaradi tega tak socialni čut. Jankovič mu je na to odgovoril, da on v resnici ni borec za pokojnine, Karl pa njemu nazaj˝ti si res en pravljičar.”

Kdo od obeh je večji pravljičar, ocenite sami. Če bosta ta dva pravljičarja, en je sicer večji nakladač, skupaj sestavljala koalicijo in bognedaj prišla v parlament, Sloveniji res ni več pomoči. Janković si bo zagotovo oddahnil, saj mu bo država odpisala še na desetine milijonov evrov dolga, Erjavec bo spet obljubljal 1000 evrov pokojnine vsa štiri leta. Vmes pa bo zakuhal še kak diplomatski spor z sosedi.

Izbira je v vaših-naših rokah. Junija je čas za spremembe v Sloveniji.

S.P.