Oprostite, kdo je v Sloveniji dejansko nestrpen?

domovina.je

Več kot očitno so grožnje z smrtjo postale del vsakdanjika v Sloveniji. Kakšno grožnjo, v stilu đihadističnih skrajnežev, si je privoščil psiholog in domnevni sodelavec Mirovnega inštituta, Safet Alibegić, si poglejte na spodnji sliki.

Njegov tweet si je mogoče razložiti le tako, da bi novinarja in raziskovalca Jožeta Možino najraje povozil (v džihadističnem stilu), če bi ga videl na cesti. Poleg doda, da bi imeli ˝pričevalci˝ (Pričevalci je naslov Možinove oddaje na RTVS) kaj povedati.

Po grožnjah z smrtjo staršem SDS poslanca Anžeta Logarja (grozil mu je član stranke Socialnih demokratov, Crnković), je zdaj takih groženj deležen tudi novinar Možina.

Zaskrbljujoče je dejstvo, da Policija, kljub številnim pozivom na družbenih omrežjih, ne ukrepa. Togo ostaja pri svojih zastarelih pravilih in nujni vložitvi pisne prijave, čeprav so se časi spremenili. In času primerno bi se morali prilagoditi tudi organi pregona.

Pričakovali bi tudi, da bi se odzvalo Društvo novinarjev Slovenije, pa se ni. Je naslednji korak likvidacija novinarja, kot se to dogaja v Rusiji ali denimo na Malti?

Oprostite, ob vsem tem se sprašujem, kdo je v Sloveniji dejansko nestrpen. Se še spomnite besed mestnega svetnika Jankovićeve Pozitivne Slovenije in tajnike Islamske skupnosti Porića, da si bodo zapomnili vse, ki so bili proti gradnji džamije? Ali pa besede muftija Grabusa, da bo Slovenija v dvajsetih letih islamizirana? Mogoče pa je Safet Alibegić navdih  dobil ravno pri njiju.

Kdo ve, morda pa je to, kot pravimo, neuspela integracija v demokratično življenje in kulturo.

S. P.