Vsi se še dobro spominjamo Pahorjeve katre za dober namen. Bivši predsednik Borut Pahor jo je v dobrodelne namene dal na dražbo v pomoč otrokom, ki se borijo z rakom.

Celotna Slovenija je v začetku februarja spremljala dobrodelno dražbo katrce, ki se je simbolno končala 15. februarja na mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Najvišji znesek je za katro ponudila družina Fratar iz Dravograda in kupnina v višini 60.000 evrov je šla društvoma Zlata Pentljica in Junaki 3. nadstropja.

Borut Pahor preda katro

Ob srečanju z družino, ki je za katro ponudila največ, je Pahor zapisal:

“Življenjska usoda mi je bila naklonjena in me obdarila z veliko sreče. Kljub temu mi je bila dobrodelna akcija “Katra za dober namen” podarila čudovit občutek vznesenosti. Danes, ko je katra prešla v last družine Fratar, smo se srečali vsi, ki smo tako ali drugače pomagali otrokom z rakom, glavne zvezde pa so bili prav otroci, ki znova in znova presenetijo s svojo življenjsko močjo.”

Na prav poseben način so se v društvu Zlata pentljica zahvalili Pahorju za njegovo dobrodelnost in mu v zameno za prodano katro podarili maketo lesene.

Borut Pahor in Zlata Pentljica

Družina Fratar je že takrat napovedala, da se bo drugi krog prodaje Pahorjeve katre začel v mesecu marcu in to napoved so sedaj tudi uresničili. Tokratna prodaja je zamišljena malce drugače.

Na račun območnega rdečega križa lahko vsak nakaže poljuben znesek in s tem nakazilom “kupi” srečko. Vsak prispevek in njegov plačnik oziroma plačnica ( ne glede na starost in višino prispevka) bo s tem sodeloval v akciji “KATRA 2.KROG”.

Podatki za nakazilo:

Prejemnik: Območno združenje rdečega križa Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd

Račun za nakazilo: SI56 6100 0001 9303 056

Namen plačila: KATRCA 2. KROG

Koda namena: CHAR

Sklic: 3-2023

Ob zaključku akcije bo izmed vseh, ki so nakazali za dober namen, bivši lastnik Borut Pahor izžrebal eno osebo, ki bo postal ali postala lastnik znamenite katrce.

Akcija, ki se je začela v petek 3. marca, bo trajala vse do 31. marca. Polovica vseh zbranih sredstev bo darovana Bolnišnici Slovenj Gradec za nakup gama kamere, ki se uporablja za ugotavljanje razširjenosti rakavih obolenj in ugotavljanje bolezni kosti ter sklepov. Druga polovica pa se bo razdelila med društvi Zlata Pentljica in Junaki 3. nadstropja.

Ob tem je Pahor zapisal: “Joj, nikoli si nisem mislil, da bom star avto 20 let kasneje prodal 120 krat dražje, kot sem ga kupil. To je bilo mogoče samo zato, ker je šlo za dober namen. Ko sem se tega lotil, pa sem si še manj mislil, da z dobrim namenom sploh ne bo konec. Krasni bratje Fratar, ki so katro kupili, jo zdaj prek tombole prodajajo za nov pkemenit cilj. Fenomenalno. Kupite srečko. Jaz jo bom tudi. Ej, si predstavljate, da glih jaz zadenem, pa to bi bilo noro. Hvala

Uredništvo, J.V.