Foto: Pixabay

Vlada je na četrtkovi seji sprejela Odlok o spremembi Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. S predlagano spremembo Odloka se odpravi določitev minimalnega obratovalnega časa in odpravi prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah in z zakonom določenim dela prostih dnevih. S tem se trgovcem znova omogoči, da obratovalni čas določijo v skladu s svojo poslovno odločitvijo in upoštevaje potrebe potrošnikov.

Številne trgovine odprte že to nedeljo

Nekatere trgovske družbe bodo del svojih prodajaln odprle že to nedeljo. Nekatere bodo medtem počakale na prihodnjo nedeljo, druge pa se bodo odločale glede na odziv konkurence, poroča STA.

To nedeljo bo hipermarkete, supermarkete in trgovine v turističnih krajih odprl Mercator. Prav tako so se za odprtje trgovin odločila trgovca Tuš in Hofer in sicer po veljavnem delovnem času, kakršen je veljal že v času pred razglasitvijo epidemije covida-19, poroča Siol.net.

Spar in Lidl se za odprtje to nedeljo še nista odločila

Sparove trgovine bodo ob nedeljah ponovno odprte od 2. avgusta dalje. Lidlove prodajalne bodo to nedeljo ostale zaprte. “O nadaljnjih korakih se bomo zaradi zagotavljanja konkurenčnosti ter stabilnosti podjetja in ohranitve delovnih mest odločali glede na odziv konkurence,” so za STA zapisali v podjetju.

U. C.