Kako MOL lupi prodajalce kostanjev

finance.si

Kot izhaja iz razpisa Mestne občine Ljubljana za oddajo javnih površin za postavitev utic za peko in prodajo kostanja, na keterega se sicer zainteresirani lahko prijavijo do 27. septembra 2017, morajo prijavitelji izpoljnevati kopico pogojev, predvsem pa morajo globoko seči v žep.

Kdor od 9. oktobra 2017 do 31. januarja 2018 želi peči kostanj nasproti Tržnice Moste ali ob avtobusni postaji pred Halo Tivoli ali nasproti Gospodarskega razstavišča mora za uporabo javne površine plačati 600 evrov. Tisti, ki se bodo prijavili za prodajo kostanja na Miklošičevi ali na Slovenski cesti, bodo za takso odšteli 2.000 evrov. V parku Zvezda, na Novem trgu ali v parku pred sodiščem na Miklošičevi cesti je uporaba javne površine po mnenju MOL vredna 5.000 evrov in kar 13.000 evrov za postavitev ute na Prešernovem trgu.

Zainteresirani ponudniki morajo izpoljenjevati tudi določene pogoje, kot so natanče mere ute in navodilo o tem, da mora biti le-ta sveže pobarvana v temno zeleno barvo in urejena ter da mora biti kritina iz črne strešne lepenke ali pločevine na opažu. MOL tudi zahteva, da se ob prijavi plača varšina, ki znaša 10 % občinske takse.

S.L.