Vir: Facebook

Spomnimo, pretekli petek je KUL vložila konstruktivno nezaupnico, ki jo v torek umaknila. Nato so dejali, da jo bodo ponovno vložili, sedaj pa vlagajo interpelacijo zoper ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja.

 

“V petek so vložili konstruktivno nezaupnico, v torek so jo umaknili, čeprav se nekateri med njimi s tem niso strinjali, dva dni kasneje pa napovedujejo vlaganje interpelacije zoper ministra, pri čemer se nekateri tudi s tem ne strinjajo. Očitno so v Koaliciji ustavnega loka (KUL) precej razglašen orkester,” je za oddajo Planet 18 na Planet TV dejal ekonomist in vodja vladne svetovalne skupine Matej Lahovnik.

Pod vloženo interpelacijo so se podpisali poslanci LMŠ, SD, Levice in SAB. Podpisov pod interpelacijo niso prispevali poslanci DeSUS, prav tako tega ni storil nekdanji predsednik SD Dejan Židan. Za uspeh interpelacije je potrebnih 46 glasov.

Vlagatelji ministru očitajo odgovornost za neučinkovito ukrepanje pri zajezitvi širjenja novega koronavirusa v domovih za starejše. Očitajo mu, da ni pripravil ustreznih zakonskih predlogov in drugih pravnih aktov za zajezitev širjenja virusa na delovnih mestih, ter, da je minister vodil neustrezen dialog s socialnimi partnerji in ni bil odziven ob predlogih določb, ki posegajo v pravice zaposlenih iz delovnega razmerja.

T. C.