Vodja poslancev SDS Jelka Godec (Foto: Nova24TV)

V vladi Janeza Janše so bili poslanci stranke SDS in takratni koalicijski poslanci večkrat tarča žaljivk, ustrahovanja in groženj in kljub temu, da je prišla »svoboda« se žaljenje poslancev stranke SDS nadaljuje.

Napadi se nadaljujejo

“Ena dva primitivca nasproti Državnega zbora RS danes 16.45 kričita na poslance stranke SDS, ko odhajajo domov in jih žalita,” je opozoril poslanec največje opozicijske stranke SDS Dejan Kaloh

“A lahko vsaj enega policista nastavite na začetek stopnic vhoda v garažo? Ali pa sta morda to policista pod krinko?”  

“Verjetno je naš DZ edini parlament v Evropi, da se 10m od stavbe parlamenta prostaško kriči na poslance, policija pa takih – tudi potencialno nevarnih osebkov niti ne popiše. #Beda,” je izpostavil še izpostavil Kaloh.

Kaloh pa ni bil edina tarča napadov

Kot kaže pa ni bil le Kaloh tisti, ki je bil v sredo deležen groženj. Poslanec iz vrst NSi Jožef Horvat je namreč povedal: “Tudi jaz sem od teh dveh danes po seji Državnega zbora RS dobil grožnje po likvidaciji.” Spomnimo, da so agresivneži lanskega julija obkolili poslanca NSi Horvata, mu grozili in ga celo popljuvali. Horvat je po dogodku pozval državni zbor in policijo, naj poslancem zagotovijo varen prehod od stavbe državnega zbora do parkirne hiše.

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec: »Vam se rola«

Po omenjenem incidentu so na plano znova prišli pozivi po izgradnji podzemnega predora, ki bi povezoval stavbo državnega zbora s parkirno hišo na Šubičevi.

V javnosti so se pojavile govorice, da naj bi nekdanja vlada Janeza Janše načrtovala gradnjo podzemnega predora pod Šubičevo ulico v Ljubljani, ki bi poslancem državnega zbora in članom vlade omogočal, da se v zaostrenih varnostnih razmerah umaknejo na varno.

Kmalu se je oglasila stranka Levica, v kateri pravijo, da se bo priprava projekta pod to vlado nemudoma zaustavila. »Izkazalo se je, da sta Aleš Hojs in njegovo ministrstvo za prejšnjo vlado pripravljala projekt tajnega predora za beg pred ljudstvom, ki bi povezoval stavbo parlamenta z garažno hišo pod Trgom republike,« so med drugim zapisali na twitterju.

Levici je na twitterju odgovorila tudi vodja PS SDS Jelka Godec: »Vam se rola. Projekt povezave garažne hiše s stavbo DZ je že dolgo v načrtih z namenom varnosti poslancev, zaposlenih v @Drzavnizbornin obiskovalcev DZ. Normalno v vseh EU državah. Vam pa predlagam, da se po seji DZ sprehodite z mano do garaže in doživite “špalir” z žaljivkami.«

Preberite tudi:

Twitter odzivi na grožnje poslancem z obešanjem

T. C.