Vir: Twitter

Včeraj je bilo veliko poslancev desnice, predvsem poslancev Slovenske demokratske stranke, deležnih groženj.

Včeraj so nekateri poslanci stranke SDS na domače naslove prejeli pisemske pošiljke z vsebino: Vemo kje živite”, poleg pa so bile narisane vislice.

Nekdo se je potrudil iti do pošte na Vranskem. In mi poslal grožnjo danes v nabiralnik. Začetek volilne kampanje ponosnih naslednikov morilcev?” je na Twitterju kritično zapisala poslanka SDS Mojca Škrinjar.

Dejanje so obsodili tudi v četrtnem odboru SDS Šiška in zapisali: Obsojamo napade na poslanko Mojco Škrinjar. Pričakujemo od policije, da izsledi storilca tega zavrženega dejanja in ga kazensko ovadi. V SDS obsojamo vsako vrsto nasilja, groženj in sovražnega govora. Stop nasilju!“, so zapisali.

Na grožnje se je preko Facebooka odzvala tudi državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade in nekdanja poslanka Jelka Godec, ki je zapisala: “Posledica izjav inštituta 8. marec, da bodo začeli z aktivnostmi na terenu in ostalih sredinih in petkovih kolesarjev? Poslanci SDS so dobili grozilna pisma. V tujini, bi policija odreagirala takoj in po uradni dolžnosti.”

Preberite tudi:

(Video) Jelinčič se je odzval na grožnje s smrtjo, ki jih je prejel tudi sam

U. C.