Vir: Twitter

Premier Janez Janša danes na delovnem obisku gosti avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza. Janša in Kurz sta se sestala na delovnem zajtrku, opravila pa bosta tudi plezalni vzpon na Triglavski severni steni.

 

Vir: Twitter

Ukrepe smo v veliki meri kopirali od Avstrijcev

Na novinarski konferenci je slovenski premier Janša povedal, da so bili pogovori v veliki meri posvečeni sodelovanju v boju proti pandemiji covida-19, ter da je Slovenija številne ukrepe za boj proti pandemiji v veliki meri kopirala od Avstrijcev. Premier Janša se je Kurzu zahvali za znanje, kako se z epidemijo spopasti, ki so ga delili s Slovenijo.

Vir: Twitter

Nasprotujeta popolnemu zaprtju javnega življenja

Janša in Kurz sta enotna tudi v nasprotovanju, da bi jeseni za obvladovanje okužb z novim koronavirusom ponovno sledilo popolno zaprtje javnega življenja in gospodarstva, kot je to bilo spomladi ob začetku pandemije covida 19.

O boju proti nezakonitim migracijam

Premierja sta se dotaknila tudi teme o nezakonitih migracijah. Po besedah slovenskega premierja je ključno vprašanje zavarovanje evropskih zunanjih meja.

“Govorila sva o naporih, da se tukaj doseže bolj poenoten evropski pristop, in o nevarnosti, ki na tem področju nastajajo iz zaostrene situacije v vzhodnem Mediteranu, kar se lahko odraža na povečanem pritisku že v prihodnjih tednih,” je dejal premier Janša.

Srečanje bosta nadaljevala v Triglavski severni steni

Avstrijskega kanclerja Kurza bo sprejel tudi predsednik republike Borut Pahor. Nato pa bosta premierja opravila plezalni vzpon na Triglavski severni steni, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

T. C.