Bi radi na okolju prijazen način osvežili svojo garderobo? Vabimo vas v izmenjevalnico oblačil, ki bo v sredo, 19. aprila 2023, v pavilljonu na Poti rdečega križa.

Tekstilna in oblačilna industrija skupaj z bivalnimi prostori, prometom in pridelavo hrane sodita med najbolj onesnažujoče panoge, zato smo okviru akcije Za lepšo Ljubljano pripravili serijo izmenjevalnic oblačil, ki jih bomo v letošnjem letu izvedli po četrtnih skupnostih.

Prva izmenjevalnica bo v Četrtni skupnosti Rožnik, v paviljonu sredi stanovanjskega naselja Novo Brdo II odprta v sredo, 19. aprila, od 17. do 20. ure.

paviljon ob Poti rdečega križa
Paviljon ob Poti rdečega križa, vir: MOL

Izmenjevalnico občina pripravlja v sodelovanju z Zavodom Bob in Ekologi brez meja. Vsak lahko na izmenjavo prinese največ 5 oblačil.

Dan v rabljenih oblačilih

Vabimo vas, da se pridružite Dnevu v rabljenih oblačilih, ki ga obeležujemo 23. aprila. Ta dan si oblecite rabljena oblačila in k ponovni uporabi spodbudite tudi svoje bližnje. Dobra priložnost za izbiro garderobe za ta dan je tudi obisk izmenjevalnice.

Pasti hitre mode

V Ljubljani delijo dobre prakse krožnega gospodarstva, s katerimi lahko vsak izmed nas prispeva k varovanju našega okolja. Med drugim opozarjajo na pasti hitre mode in ob nakupu novih oblačil spodbujajo k razmisleku o njihovem celotnem življenjskem ciklu – kako dolgo so potovala do naših omar, kdaj in kje se bo njihova pot zaključila ter kako obremenjujoč bo ta proces za okolje.

Uredništvo
Vir: Mestna občina Ljubljana