Izjava tedna: Zvit in perverzen sovražni govor, ki instrumentalizira muslimane proti kristjanom

Vir: english.ahram.org.eg

“Črničevo (opomba: Aleš Črnič) pisanje o veličini islama in nepotrebnosti krščanstva se tako izkaže za prazne marnje svečenika vsakršne preproščine, predvsem pa intelektualne. To mu ne nazadnje sporoča tudi notranja ministrica: »Pri nas je še vedno stanje duha, da bo mogoče migracije obravnavati le na verbalnem nivoju, z borbo zoper populizem, zoper sovražni govor, a to dejansko ni rešitev v teh zgodbah …«

Ob tej sveti preproščini se ne bi bilo vredno ustaviti, če bi šlo zgolj za šablono, ki jo samooklicane napredne sile klonirajo v nedogled v prepričanju, da se bo laž prijela. Ne gre namreč prezreti, da je bil ta klerik svete preprostosti tudi državni sekretar (zakaj ni sociolog Črnič tega hudega »klerikalizma« obsodil?! Dvojna merila!?), torej visok politik v taboru Janković-Bratovškove. Glede na trenutek, kdaj je privlekel to šablono iz ropotarnice fake stories, je to jasen poziv muslimanom pri nas, naj volijo protijanševko falango.

Še več, poziva jih, naj na jesenskih lokalnih volitvah volijo za župane svoje »dobrotnike« à la Janković. Gre za ustvarjanje vtisa, da so kristjani in stranke, ki jim je mar za usodo naše domovine in civilizacije, njihovi sovražniki. Opravka imamo z zvitim in perverznim sovražnim govorom, ki instrumentalizira muslimane proti kristjanom za podporo protidemokratični politiki, ki se bistveno ne razlikuje od Erdoganove.”

(Drago K. Ocvirk, casnik.si)