Danes vam pišem s polnim srcem razočaranja in jeze. Vse pogosteje opazujem, kako vladajoči politični akterji v naši državi, namesto da bi se posvetili skrbi za dobrobit državljanov, igrajo svoje umazane igre oblasti.

Delitev ljudi in ideološke floskule vaše velike fraze in obljube o enakosti, mi ne pomenijo nič več. Ne zanima me, kako se predstavljate v javnosti ali kako spretno manipulirate z mediji, da bi prikrili svoje prave namene. Zanima me, kako vladate in skrbite za nas, državljane Slovenije.

Poglejmo dejstva. Upokojenci trpijo, zaposleni komaj preživijo mesec, brezdomci so prepuščeni sami sebi, otroci pa se spopadajo s pomanjkanjem hrane. Kje je vaša skrb za državljane? Kje je vaša odgovornost do tistih, ki so vas volili in zaupali vam? Prevečkrat sem priča, kako se vaša pozornost usmerja samo v lastne koristi, v pridobivanje oblasti in bogatenje na račun državljank in državljanov.

Ne morem prezreti dejstva, da si prizadevate za prevzem RTV Slovenija. Zakaj? Da bi državljanom prikrili svoje nesposobnosti, da bi zavajali in igrali nedolžno jagnje. Ne dovolite nam videti resnice. Ampak mi, državljani, smo že prepoznali vaše prave namene. Ne veste, kaj početi z državo, kako jo voditi in razvijati. Vaša politika je polna praznih besed, neizpolnjenih obljub in korupcije.

Odločno zavračam splošno prepričanje, da so vsi politiki enaki. Ne, niso vsi politiki isti. Ampak vi, ki zavajate, ki lažete, ki se okoriščate na račun drugih, ste posebna vrsta. Jaz nisem isti kot vi, ki igrate svoje igre moči, medtem ko državljani trpijo. Jaz sem drugačen. In zahtevam drugačno politiko.

Čas je, da se prebudimo in zahtevamo politiko, ki je resnično za Slovenijo. Potrebujemo voditelje, ki bodo poskrbeli za državljane, ne pa za svoje žepe. Potrebujemo politiko, ki bo premišljeno upravljala državno premoženje, da bo koristilo vsem nam, ne le izbranim posameznikom. Ne moremo več stati ob strani in dopustiti, da nas vodijo ljudje, ki nimajo drugega cilja kot ohranjanje lastne oblasti.

Slovenija si zasluži boljše. Slovenski državljani si zaslužijo boljše. Ne smemo več sprejemati lažnih obljub in praznih besed. Zahtevajmo politiko, ki bo resnično delovala v dobrobit vseh nas. Ne pozabimo, da imamo moč spremeniti stvari. Čas je za politično preobrazbo, za politiko, ki bo postavila državljane Slovenije na prvo mesto.

Uredništvo
Za Utrip Ljubljane piše mestni svetnik Igor Prodanović