Foto: Osebni arhiv

Igor Horvat je rojen Ljubljančan in v mestu živi vse svoje življenje. Torej 49 let. In mesto ima zelo rad. Zato se je odločil, da kandidira za župana Ljubljane. Ljubljane, ki bo mesto vseh nas. Ne samo nekaterih.

Prepričan je, da se bo po uspehu na volitvah bistveno izboljšalo življenje Ljubljančank in Ljubljančanov, in sicer:

  • Skrb za zdravje prebivalcev mesta. Nedopustno je, da meščani ne morejo do svojega osebnega zdravnika in je marsikdo brez primarne zdravstvene oskrbe. To je katastrofa za mesto in kot župan bo poskrbel za to, da bo imel vsak meščan dostop do osebnega zdravnika. Primarna zdravstvena obravnava za vse, brez izjem.
  • Energetska oskrba. MOL ima možnost in tudi dolžnost, da v času energetske krize in visokih cen energentov Ljubljančanom subvencionira visoke zneske plačil položnic za ogrevanje. Sredstva za ta namen bi črpali iz preteklih let, ko je Energetika Ljubljana ustvarjala visoke dobičke iz poslovanja. In kot javno podjetje je Energetika Ljubljana dolžna zagotoviti subvencijo in se izkazati za podjetje, ki je servis za ljudi. Za vse svoje odjemalce.
  • Javni promet. Aktualna oblast v Ljubljani in župan na tem področju na žalost niso naredili praktično nič, saj se uporaba javnega potniškega prometa iz leta v leto manjša. Nujna je nadgradnja celotnega prometna sistema s poudarkom na uskladitvi LPP prog z voznimi redi Slovenskih železnic. Igor Horvat ob tem poudarja, da je Vlada RS pod vodstvom Janeza Janše namenila znatna sredstva za izgradnjo glavne avtobusne in železniške postaje. S tem bo Ljubljana končno postavljena na zemljevid sodobnih mest  na tem področju.
  • Zeleni prehod in digitalizacija mesta po vzoru zahodno evropskih prestolnic.

Igor Horvat je po izobrazbi ekonomist. S svojimi izkušnjami, znanjem, voljo in pogumom bo Ljubljano skupaj s svojo ekipo premaknili na višji nivo. V višjo prestavo. To si Ljubljana zasluži.

U. C.