Foto: Osebni arhiv

Spoštovane meščanke in meščani Ljubljane.

Odločil sem se za kandidaturo za župana Ljubljane. Ker imam Ljubljano rad.

Moje dojemanje razvoja Ljubljane je popolnoma drugačno, kot ga zadnja leta usmerja trenutni župan. Temeljiti mora na skladnem razvoju celotnega mesta, tudi tista na obrobju. Vsak prebivalec mesta je pomemben. Upoštevati je potrebno vsak sleherni glas, tudi tisti, ki je bil do sedaj preslišan.

Po izgledu in funkcionalnosti je mesto napredovalo, približuje se podobi ostalih srednjeevropskih prestolnic. Ampak to ni dovolj. V mestu moramo zagotoviti kakovostno bivanje vseh meščanov, poleg tega pa mora biti prijazno do obiskovalcev. Prizadevali se bomo za Ljubljano brez prometnih zamaškov, za Ljubljano s celovitim sistemom javne oskrbe po dostopnih cenah, zagovarjali bomo idejo Ljubljana, pametno mesto. Najpomembnejše pa je zdravje ljudi. Zato ni dopustno, da na tisoče ljudi nima svojega osebnega zdravnika. To je nesprejemljivo. Potrebna bo prenova javnega potniškega prometa, šolskega sistema, pred vrati je energetska kriza.

Zato v nadaljevanju z ekipo predstavljamo program, ki bo omogočil kvalitetnejše življenje, boljšo oskrbo in boljše pogoje za bivanje v Ljubljani. Skupaj nam bo vsekakor uspelo. Z ekipo smo prepričani, da bomo Ljubljančanke in Ljubljančani izbrali drugačno pot.

Pot, ki si jo zaslužimo.

Igor Horvat

Preberite tudi

Igor Horvat: Vlada Janeza Janše je namenila znatna sredstva za izgradnjo glavne avtobusne in železniške postaje