Hamilton, prvak že danes?

Reuters
Lewis Hamilton je tik pred tem, da kot prvi britanski voznik v zgodovini, osvoji četri naslov svetovnega prvaka v F1 in peti v zgodovini po številu naslovov med vsemi vozniki.

Poglejmo kako mu lahko uspe: Hamilton ima 66 točk naskoka pred trenutno drugouvrščenim Sebastianom Vettlom in z le tremi dirkami do konca sezone, kar pomeni, da je na razpolago še 75 točk.

Vettel mora v nedeljo vknjižiti vsaj 17 točk več kot Hamilton, če želi ohraniti še kaj upanja na osvojitev naslova svetovnega prvaka.

Hamilton pa osvoji naslov če:

– Vettel zmaga (25 točk) in Lewis ni slabši kot peti (10 točk),
– če Vettel konča na 2. mestu (18 točk), Hamiltonu zadostuje 9. mesto,
– vse ostale uvrstitve teh dveh dirkačev in pa seveda morebitni odstop Vettla pomenijo, da je naslov prvaka osvojil Lewis Hamilton.

 

Zanimiv je tudi Hamiltonov odgovor na to, da bo po dosežkih prehitel legendarnega Ayrtona Senno: ˝Ne želim se primerjati z njim. Ayrtonovo življenje je bilo kruto prekinjeno in če se to ne zgodilo, sem prepričan, da bi Ayrton še naprej zmagoval in osvajal naslove. Ne čutim se boljšega ali uspešnejšega kot on, sem pa izjemno počaščen, da se moje ime omenja istočasno z njegovim.˝

S. P.