Foto: Posnetek zaslona

V torek nekaj pred 18. uro so bili policisti obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju središča Ljubljane. Dogodek naj bi se zgodil v podhodu med Plečnikovim trgom in Kongresnim trgom kjer imajo brezdomci razdelilnico hrane. Po do zdaj zbranih obvestilih policije je osumljenec z ostrim predmetom huje poškodoval oškodovanko, nato pa s kraja peš pobegnil. Poškodovana je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo.

Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so osumljenca kmalu po dogodku prijeli in mu odvzeli prostost. Po prvih podatkih je osumljenec državljan Eritreje, ki že več let biva na območju Republike Slovenije.

Po sedaj uradnih informacijah se je v torek v večernih urah v centru Ljubljane zgodil napad z nožem. Po poročanju NTA je temnopolti moški zabodel dekle pred Parlament pubom na Šubičevi ulici, šlo naj bi za njegovo partnerko. Policija je potrdila, da je šlo za eritrejskega migranta. Življenje napadene ženske je ogroženo.

“Včeraj, 15. 11. 2022, nekaj pred 18. uro smo bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih je osumljenec z ostrim predmetom huje poškodoval oškodovanko, nato pa s kraja peš pobegnil. Poškodovana je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so osumljenca kmalu po dogodku prijeli in mu odvzeli prostost. Po prvih podatkih je osumljenec državljan Eritreje, ki že več let biva na območju R. Slovenije. Opravljen je bil ogled kraja dejanja, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah. Motiv za dejanje do sedaj ni znan, z oškodovanko se poznata od preje in izhajata iz istega socialnega okolja. Osumljenec je bil že obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja. Ker intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, vam drugih informacij trenutno ne moremo podati. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.“

T. C.