Foto: PU Koper

Policisti Policijske uprave Koper kriminalisti obravnavajo kaznivo dejanje posilstva, je včeraj poročal Svet na Kanalu A.

Na območju PU Koper kriminalisti obravnavajo kaznivo dejanje posilstva. Starejši moški, ki stanuje v enem od domov za starejše, naj bi pred dvema tednoma posilil eno od stanovalk, v soboto pa je hotel spolno napasti še eno, a so ga k sreči pravočasno zasačili, zato je ostalo le pri poskusu.

Moški naj bi prvič spolno napadel sostanovalko pred dvema tednoma. Da so v enem od zavodov obravnavali primer posilstva, so potrdili tudi na PU Koper. Zapisali so, da sta oba, tako storilec kot žrtev, starejša.

Preteklo soboto napadel še eno sostanovalko

Oskrbovanec doma za starejše naj bi kljub temu, da so dogodek preiskali policisti s spolnim napadom nadaljeval. Drugič so namreč zaposleni osumljenca zalotili minulo soboto. Ostalo pa je le pri poskusu posilstva.

Vodstvo doma je storilcu izdalo ustni in nato pisni opomin, ki naj bi ga storilec tudi podpisal. Sledi, kot velja za vse domove po Sloveniji, premestitev, a le znotraj doma, v drugo sobo. 

Takšna oseba se lahko premesti bližje k vratom pisarn zaposlenih ali pa bližje skupnim prostorom, kjer je frekvenca stanovalcev in obiskovalcev večja. V omenjenem domu pa praznih sob ni, oseba pa se mora tudi strinjati, da jo lahko premestijo, piše Siol.net.

Preberite tudi:

Policisti v okolici Ljubljane pridržali pet peterico, osumljeno kraje

U. C.