Vir: Facebook

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek na Facebook profilu zapisal, da ima dovolj laži in manipulacij v zvezi s poročilom Računskega sodišča. Poleg zahtev za popravke pa je napovedal tudi vložitev tožbe proti nekaterim medijem.

Objavljamo zapis ministra za gospodarstvo, ki ga je zapisal na Facebook profilu

»Dovolj imam laži in manipulacij v zvezi s poročilom Računskega sodišča. Zato bom poleg zahtev za popravke vložil tudi tožbe proti medijem, ki jih širijo:

“Ne drži, da je iz predloga revizije računskega sodišča razvidno, da je imelo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter s tem minister Počivalšek, ključno vlogo v poslih z dobavo zaščitne opreme med prvim valom epidemije. Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo je bilo zgolj eno izmed deležnikov, ki so sodelovali v postopku dobave zaščitne in medicinske opreme.”

“Ne drži, da Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in s tem minister Počivalšek, niso imeli nobenih pristojnosti v postopkih nabav zaščitne in medicinske opreme. Pristojnost jim je bila dodeljena na podlagi vladnih sklepov, ki so tudi omogočali nabavo zaščitne in medicinske opreme. “

“Ne drži, da je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo vso odgovornost pri dobavi zaščitne opreme prelagalo na Zavod za blagovne rezerve. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je namreč z Zavodom za blagovne rezerve pri dobavi zaščitne opreme sodelovalo, tudi skupaj z drugimi deležniki.”

“Ne drži, da je minister Počivalšek posredoval pri nakupu Geneplanetovih ventilatorjev ampak je skupaj s sodelavci na ministrstvu na Zavod za blagovne rezerve prenesel informacije o nujnosti nabave ventilatorjev, veliki nestabilnosti trga medicinske opreme in nujnosti ukrepanja. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je na Zavod za blagovne rezerve tudi posredovalo informacije o ventilatorjih, ki jih je stroka ocenila za ustrezne in o ponudbah za te ventilatorje.”

“Prav tako ne drži trditev, da je ministrstvo pri sklicevanju na pozitivno mnenje dr. Mateja Podbregarja iz celjske bolnišnice, o primernosti ventilatorjev Sirusmed R 30 za široko uporabo, zamolčalo Podbregarjevo opozorilo, da gre za najosnovnejši model nižjega razreda in da bi po tej ceni lahko kupili najboljše ventilatorje Siriusmed R 50+ z vsemi dodatnimi opcijami. Ventilatorjev Siriusmed R 50+ v času nabave R 30 ni bilo dobavljivih prej kot v roku 6-9 mesecev, pri čemer so bili R30 opremljeni z vso opcijsko opremo.”

T. C.