Foto: Facebook (Posnetek zaslona)

Elektro oligarh Robert Golob še vedno trdi, da so mu ukradli identiteto in na njegovo ime in priimek v nekem zakotnem mestecu v Romuniji odprli račun. 

Golob še vedno ne priznava, da je romunski račun, ki nosi njegovo ime in priimek, dejansko njegov. V Reiffeisen bank so prejeli pritožbo, ki pa jo v tem trenutku še preiskujejo, in ki je ne morejo komentirati, dokler je postopek v teku, piše portal Siol.net. 

Kot so še zapisali v Raiffeisnu: “Odpiranje računov se izvaja v prisotnosti osebe in z ustrezno identifikacijo v skladu z regulatornimi zahtevami.” Ko gre za odprtje računov pravnih oseb, pa na Raiffeisnu v skladu z zakonodajo med drugim zahtevajo informacije o nameravanem poslu, namenu računa, delničarjih in pooblaščencih, za vse to pa morajo pravne osebe dostaviti dokazila v obliki uradnih dokumentov.

Zakaj Golob domnevne kraje identitete ni prijavil?

Policija je sicer potrdila, da Golob domnevne kraje identitete ni prijavil, kar bi sicer moral storiti. Prav tako ni znano, da bi policija že vodila kakšen predkazenski postopek. Informacijo je potrdila slovenska policija. Odvetniki elektro oligarha Roberta Goloba sicer menijo, da dokler od banke ne prejmejo vseh zahtevanih pojasnil, ni zadostnega števila dokazov, da bi se prijavo izvedlo.

Preberite tudi: 

Golobove zgodbe kot iz scenarija znanstvenofantastičnega filma

U. C.