Foto: Facebook

Agencija Republike Slovenije za okolje je zaradi obilne količine padavin izdala rdeče opozorilo za južni in osrednji del Slovenije.

Hudi nalivi so težave povzročali že včeraj zvečer, padavine pa se nadaljujejo tudi danes, na nekaterih merilnih postajah izmerili celo rekordne količine padavin.

Nalivi predvsem v zahodni, osrednji in južni Sloveniji

Dolgotrajni krajevni nalivi bodo danes predvsem v zahodni, osrednji in južni Sloveniji. Predvsem na Primorskem so možne tudi močnejše nevihte, opozarja agencija za okolje (Arso).

Zvečer in ponoči je večji del države zajelo močno neurje, a kot kaženevarnosti še ni konec.  Večji del države je tako obarvan v rdečo in oranžno barvo, kar pomeni, da je potrebno ukrepanje. Opozorilo velja do sobote opolnoči.

Močno deževje povzroča težave tudi v prometu

Močno deževje z lokalnimi nalivi, ki je zajelo Slovenijo, povzroča težave tudi v prometu. V Ljubljani je zaradi poplavljenega cestišča pri železniškem podvozu še vedno zaprta Zaloška cesta. Zaradi poplav, udorov cestišč in zemeljskih plazov so zaprti tudi nekateri drugi odseki cest po državi.

V Ljubljani zabeležili 58 intervencij 

Ljubljanski gasilci so do zdaj z naslova četrtkovega neurja oziroma močnejšega deževja opravili 58 intervencij. Poleg Gasilske brigade Ljubljana je sodelovalo še 20 prostovoljnih gasilskih enot. Tako je bilo na terenu skupaj 237 gasilcev ob pomoči 63 vozil. Občanom so razdelili tudi okoli 250 vreč peska.

U. C.