Slovenska demokratska stranka nadaljuje z obiski po regijah. Včeraj se je vodstvo stranke SDS obiskalo člane in simpatizerje SDS na Gorenjskem in nato še v ljubljanski regiji. V Ljubljani je prireditev potekala v Sostrem, kjer so se zbrali člani in simpatizerji stranke iz ljubljanske regijske koordinacije. Na govorniškem odru so se zvrstili številni govorniki, osrednji govornik obeh srečanj pa je bil Janeza Janša. Ta je zbranim predstavil izbiro, pred katero bo stal slovenski narod na prihodnjih volitvah. Po besedah predsednika vlade bo slovenski narod izbiral med ustavno demokracijo in med levim fašizmom.

Srečanja s člani in simpatizerji so se poleg premierja udeležili tudi podpredsednica stranke in evropska poslanka Romana Tomc, minister za notranje zadeve Aleš Hojs, in minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar. V Sostrem so bili navzoči tudi državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve dr. Božo Predalič, generalni sekretar stranke Borut Dolanc, poslanki državnega zbora Mojca Škrinjar in Alenka Jeraj, ter poslanca Janez Moškrič in Leon Merjasec in podpredsednica Slovenske demokratske mladine, Simona Purkat.

Prireditev se je začela ob 17. uri, ko je zaigrala slovenska himna, nato je sledila deklamacija pesmi Tomaža Sveteta z naslovom Kdo sem? Kdo smo?? V nadaljevanju je zbrane nagovorila Maruša Babnik, mestna svetnica in predsednica četrtnega odbora SDS Sostro, ki je vse pozdravila in se v svojem govoru zahvalila poslancu Moškriču za njegovo predano delo.

Nato pa je na oder stopila legendarna pevka Elda Viler, ki je zapela pesmi Ti si moja ljubezen in Nora je misel.

Sledila je podpredsednica Slovenske demokratske mladine, Simona Purkat, ki je mlade ponovno pozvala, da se pridružijo podmladku.

Na oder je nato stopil Anže Logar, ki je z zbranimi delil zgodbo, kako se je ravno v Sostrem, kjer je prvič kandidiral, začela kampanja od vrat do vrat, ki jo je kasneje prevzela celotna stranka. »To je tudi eden izmed razlogov, zakaj je stranka danes tu, kjer je.« Nato je nadaljeval, da bo potrebno v prihajajočem volilnem letu združiti vse sile, kar pa ga ne skrbi, saj ima ljubljanska regijska koordinacije odlične kandidate za poslance. Nato je povabil tudi na oder. Predstavili so se: Janez Cimperman, Davorin Kopše, Mojca Škrinjar, Maruša Babnik, Igor Horvat, Ida Medved in dr. Zvone Čadež.

Kulturni program sta zaključili Elda Viler in mlada harmonikašica Ana Trtnik.

Zbrane je nagovorila tudi evropska poslanka, Romana Tomc, ki je v svojem govoru ponovno pohvalila odlične gospodarske kazalnike, nato spregovorila o nedavni odločitvi Evropske komisije, ki bo po njenem pomembno vplivala na politično življenje. Ta je namreč zavrnila predlog Evropskega parlamenta in je odločila v prid Madžarski in Poljski v zadevi zaustavitve financiranja v povezavi z vladavino prava.

Zadnji je na oder stopil predsednik vlade. Tudi v tem govoru je izpostavil volilno dilemo, ki bo pred slovenskim narodom v prihajajočih državnozborskih volitvah in sicer med ustavno demokracijo in levim fašizmom.

Nekaj fotografij z včerajšnjega dogodka:

U. C.