Vir: Gasilska brigada Ljubljana (Facebook)

Včeraj nekaj minut čez pol deseto so gasilci Gasilske brigade Ljubljana prejeli klic o požaru gospodarskega objekta velikosti 40×20m na Kajakaški cesti.

Pri gašenju sodelovalo 75 gasilcev

Gasilci so na požar izvozili s petimi vozili. Poleg Gasilske brigade Ljubljana so na požaru sodelovale operativne enote PGD Tacen, PGD Vižmarje Brod, PGD LJUBLJANA – ŠENTVID, PGD Dravlje in poveljstvo Gasilske zveze Ljubljana z Enota za podporo vodenju. 

Ogenj je zajel celotno ostrešje

Ob prihodu na kraj dogodka, so domačini izvajali reševanje živali, ogenj pa je že zajel celotno ostrešje. Poleg gospodarskega objekta, je zagorelo v skladišču sekancev, ogenj je zanetil tudi nekaj bal, kmetijskih priključkov in orodja.

Vir: Gasilska brigada Ljubljana (Facebook)

Gasilci so požar skupaj s prostovoljnimi kolegi uspeli omejiti in pogasiti. Na intervenciji je skupaj sodelovalo 75 gasilcev iz 5ih enot. Poleg gasilcev so bili na mestu požara prisotni policisti in delavci Elektro Ljubljana. Intervencijo smo zaključili nekaj minut pred eno uro zjutraj, na gasilski straži je ostalo domače društvo PGD Tacen, so zapisali na Facebook strani Gasilske brigade Ljubljana. 

Vir: Gasilska brigada Ljubljana (Facebook)
Vir: Gasilska brigada Ljubljana (Facebook)

PU Ljubljana sporoča, da je bilo ugotovljeno, da je iz doslej še neznanega razloga zagorel večji hlev, ki je nato v celoti pogorel. Iz objekta so bile odpeljane vse živali, prav tako pa ni bila poškodovana nobena oseba. Nastalo je za nekaj sto tisoč evrov materialne škode. Kriminalisti bodo danes tekom dneva opravljali ogled kraja z namenom ugotovitve vzroka požara.

Preberite tudi: 

Požar v Ljubljani gasilo kar 118 gasilcev

U. C.